IŞİD

IŞİD'den açık tehdit

IŞİD, ilk kez doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'yi hedef alan bir video yayınladı. Videoda Türkçe konuşan IŞİD üyesi, Erdoğan'ı ABD ve PKK ile dost olmakla suçluyor, "İstanbul'u fethetme" çağrısı yapıyor.

Konular: Türkiye, IŞİD

işid, ilk kez türkiye ve cumhurbaşkanı erdoğan'ı tehdit eden bir propaganda videosu yayınladı. 7 dakika 14 saniye süren videoda elllerinde tüfek bulunan üç işid üyesi görülürken bunlardan sadece biri konuşuyor. türkçe konuşan bu kişi, konuşmasında erdoğan'dan "tağut" (insanları allah'ın emir ve yasaklarından uzaklaştıran) ve "hain" olarak bahsediyor ve "abd'yi, yahudileri, haçlıları" dost edinmekle suçluyor. işid üyesi, erdoğan'ın pkk ile de dost olduğunu iddia ediyor, özgür suriye ordusu'nun da pkk ile işbirliği yaptığını savunuyor. 

videoda konuşan kişi ayrıca, 'erdoğan’ın haçlılara teslim etmek için mücadele ettiği istanbul’u fethedelim' ifadesini kullanıyor, yakında türkiye'nin doğusunun haçlıların, batısının ise pkk'nın eline geçeceğini iddia ediyor. işid üyesi, türkiye halkına, hükümet politikalarına karşı ayaklanma çağrısı yapıyor. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;