IŞİD

IŞİD’den Hamas’a tehdit

Suriye’de diğer muhalif gruplarla çatışan IŞİD, bu sefer Gazze'yi yöneten Hamas’ı tehdit etti. İnternete yüklenen videoda “Bugün Suriye’de olanlar, Gazze’de de olacak” dendi.

IŞİD, Hamas'ı Hizbullah, İran ve 'seküler gruplar'la temasta bulunduğu gerekçesiyle kınadı. [Fotoğraf: Youtube]

irak şam islam devleti (işid) gazze'yi yöneten hamas’ı tehdit etti. internete yüklenen 16 dakikalık videoda, işid üyeleri hamas’ın bölgedeki gücünü bitirecekleri iddiasında bulundu. işid üyeleri, hamas’ın selefi grupları baskı altında tuttuğunu ve şeriatı yeteri kadar uygulamadığını söyledi.

suriye’nin şam kentindeki yermuk mülteci kampı’nın bir bölümünü kontrol ettiklerini hatırlatan işid üyesi, burada aralarında hamas’a bağlı bir grubun da olduğu filistinlilerle çatıştıklarını söyledi. “yemin ederiz ki bugün suriye’de, özellikle de yermuk kampı’nda olanlar, gazze’de de olacak” dedi.

videoda “cihadın amacı toprağı özgürleştirmek değildir. allah’ın tanımladığı şekilde cihat, allah’ın yasası için savaşmak ve onu uygulamaktır” ifadesini kullanan işid üyesi, hamas’ı iran, hizbullah ve ‘milliyetçi’, ‘seküler’ ve ‘sosyalist’ gruplarla temas kurduğu için eleştirdi.

bir diğer işid üyesi hamas’ın kendilerini ‘harici’ olarak nitelendirdiğini belirtti. kendilerinin aşırılıkçı olarak görülen harici nitelemesini kabul edemeyeceklerini söyledi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;