IŞİD

IŞİD'den infaz görüntüleri

IŞİD, Rakka'daki yaşam koşullarına dair fotoğraf ve video paylaştıkları gerekçesiyle 5 Rakkalıyı infaz ettiğini gösteren görüntüler paylaştı. Görüntüler, İngiltere'ye yönelik tehditler de içeriyor.

işid, abd öncülüğündeki koalisyonun ajanları olduğunu iddia ettiği beş kişinin infaz görüntülerinde ingiltere’yi tehdit etti. silahlı örgütleri takip eden site istihbarat grubunun verdiği bilgiye göre, rakkalı beş kişi görüntülerde casusluk suçlarını itiraf etmelerinin ardından infaz ediliyor.

videodaki beş kişinin itiraflarından hangi ülkeyle çalıştıkları anlaşılmıyor ancak içlerinden birinin koalisyonu kastettiği anlaşılıyor. bu kişilerin rakka’daki yaşam koşullarını gösteren fotoğraf ve videoları türkiye’deki kişilere gönderdikleri ve işid savaşçılarının hareketlerini takip ettikleri ifade ediliyor.

cameron'a hakaret

görüntülerdeki silahlı kişilerden biri ingilizce konuşarak, “bu david cameron’a bir mesajdır. senin gibi önemsiz bir liderin işid’e meydan okuması oldukça gariptir. sadece bir geri zekâlı, allah’ın kanunlarının hüküm sürdüğü, insanların şeriatla adalet ve güven içinde yaşadığı topraklara savaş açar. biz cihada devam edeceğiz ve bir gün senin topraklarını da işgâl edeceğiz” diyor.

tehditlerin ardından casus oldukları iddia edilen 5 kişi başlarına birer el ateş edilerek öldürülüyor.

'içeriğini inceliyoruz'

ingiltere yabancı ofisi, “videodan haberimiz var ve içeriğini inceliyoruz” açıklamasını yaptı.

irak’ta işid hedeflerini vuran ingiltere’nin koalisyona katılan savaş uçakları, aralık ayında da suriye’deki işid hedeflerini vurmaya başladı. işid, yakın zamanda irak’ta ramadi’yi, suriye’de ise tişrin barajı’nın kontrolünü kaybetti.

cerf cinayeti

'halep'te işid' belgeseli 12 milyon kez izlenen ve ölüm tehditleri alan suriyeli gazeteci naci cerf, gaziantep'te çalıştığı gazetenin binası önünde 27 aralık'ta vurularak öldürüldü.

 

rakka'daki günlük yaşamı gösteren videoları sosyal medya hesabından paylaşan cerf, ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;