Suriye'de iç savaş

IŞİD'den kaçış sürüyor

Tel Abyad bölgesinde, başını YPG'nin çektiği güçler ile IŞİD arasındaki çatışmalar sürerken sivil halk çareyi Türk sınırına kaçmakta buluyor. Türk yetkililer, Akçakale sınırında toplanan Suriyeli ailelerin Türkiye'ye girişine henüz izin vermedi.

urfa'nın sınır ilçesi akçakale'nin suriye tarafında bulunan tel abyad'da çatışmalar devam ediyor. irak şam islam devleti'ni (işid) tel abyad'tan çıkartmak isteyen ve başını ypg'nin çektiği bölgesel güçler mayıs ayı sonunda bir kuşatma harekâtı başlattı. harekâtın sürdüğü bölgelerde yaşayan köylüler can güvenlikleri için dalgalar halinde türkiye'ye sığınmaya devam ediyor. 

son olarak akçakale'nin zenginova mahallesi sınır hattında toplanmaya bağlayan suriyeli ailelerin bekleyişi devam ediyor. suriyeli sığınmacıların yığıldığı sınır tellerinin akçakale tarafında, türk güvenlik güçleri önlemler alarak geçişleri engelledi.

daha önce bölgedeki çatışmalar nedeniyle akçakale kasaba merkezine geçiş için toplanan suriylilere de geçiş izni verilmemişti. ancak daha sonra şanlıurfa valiliği'nin talimatıyla, kayıtları alınan suriyeli sığınmacılar bölgedeki sığınmacı kamplarına nakledilmişti. 

kaynak: a.a

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;