Suriye'de iç savaş

'IŞİD’e 26 füze fırlattık'

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Hazar Denizi’ndeki Rus savaş gemilerinin Suriye’deki IŞİD mevzilerine 26 füze fırlattığını söyledi. Putin ise, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile yaptığı bir görüşmeden bahsetti: Ona göre, Esed güçleriyle, ÖSO'nun çabalarını bir araya getirmeye çalışmak mümkün olabilir.

rusya savunma bakanı sergey şoygu, ülkesinin devlet başkanı vladimir putin’le soçi’de görüştü. televizyonda yayınlanan görüşmede şoygu, işid’e düzenledikleri operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

şoygu, hazar denizi’ndeki 4 rus savaş gemisinin suriye’deki 11 işid hedefine 26 füze fırlattığını söyledi. savunma bakanlığı da twitter hesabından füzelerin fırlatılma anının görüntüsünü paylaştı. bu aradaki mesafe 1500 kilometre. şoygu, 30 eylül’den bu yana suriye’de düzenledikleri operasyonlarda 112 hedefe saldırdıklarını belirterek, “saldırılarımızın kuvveti artıyor” ifadesini kullandı.

rusya devlet başkanı putin, hava kuvvetlerinin esed güçlerinin kara operasyonlarını destekleyeceğini söyledi. fransa cumhurbaşkanı françois hollande ile yaptığı görüşmeden bahseden putin, “paris’e son ziyaretimde fransa cumhurbaşkanı hollande ilginç bir fikirden bahsetti. onun düşüncesine göre, devlet başkanı esed’in hükümet güçleriyle, özgür suriye ordusu olarak anılan oluşumun çabalarını bir araya getirmeye çalışmak mümkün olabilir” dedi.

rusya devlet başkanı putin, rusya’nın suriye’deki operasyonlarının sonuçları hakkında konuşmak için erken olduğunu belirtti. şoygu’ya suriye konusunda abd, türkiye, suudi arabistan, iran ve irak’la işbirliği talimatı verdi.

başbakan ahmet davutoğlu, rus hava saldırılarının işid'e karşı olmadığını söylemiş; "57 hava akımından 55'i ılımlı muhalefete karşı" demişti.

kaynak: reuters ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;