IŞİD

IŞİD'e Bağdat’ın güneyinde ilk saldırı

ABD ordusu, IŞİD’le mücadelede yeni strateji kapsamında genişletilmiş taarruz niteliğindeki ilk adımını attı ve başkent Bağdat’ın güneybatısında ilk saldırısını düzenlendi.

Konular: Ortadoğu, Irak, ABD
ABD uçakları 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta IŞİD'e karşı çok sayıda hava operasyonu gerçekleştirdi. [Foto: Reuters]

abd ordusuna bağlı savaş uçakları, başkan barack obama’nın geçen hafta açıkladığı irak şam islam devleti’yle (işid) mücadelede yeni strateji kapsamında genişletilmiş taarruz niteliğindeki ilk adımı atarak başkent bağdat’ın güneybatısında saldırı düzenledi.

abd merkez kuvvetler komutanlığı'ndan (centcom) yapılan açıklamada, "bağdat'ın güneybatısında gerçekleştirilen hava saldırısı kendi vatandaşlarımızı korumanın ötesine geçen ilk operasyondu" ifadesine yer verildi. 

saldırıda, işid’in iraklı güvenlik güçlerine ateş açtığı bir mevzinin yok edildiği belirtildi.

abd ordusunun irak’taki bundan önceki hava saldırıları, bu ülkedeki abd vatandaşlarını ve çıkarlarını koruma, insani misyon ve iraklı mültecilere yardım ile kritik altyapı tesislerinin güvenliğini sağlama amacı güdüyordu. 

centcom’un açıklamasında ayrıca amerikan savaş uçaklarının sincar yakınlarında işid’e ait altı aracı da imha ettiği kaydedildi.

centcom, abd’nin irak genelinde bugüne kadar 162 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;