Türkiye

Işık: Kırmızı çizgilerimiz aşılırsa...

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait çok sayıda tank ve tank kurtarıcı Şırnak'ın Irak sınırındaki ilçesi Silopi'ye sevk edildi. Savunma Bakanı Fikri Işık, "Türkiye'nin kırmızı çizgileri aşılır da bu noktada da eğer karşımızda bir kayıtsızlık görürsek o zaman Türkiye durumu değerlendirmek zorunda kalır" dedi.

Konular: Türkiye

28’inci mekanize piyade tugay komutanlığı birliklerine ait tank, tank kurtarıcı ve iş makinaları, ankara ve çankırı'dan silopi'ye sevk edildi. 

milli savunma bakanı fikri işık, a haber'e yaptığı açıklamada konuya ilişkin şu açıklamarı yaptı:

"türkiye'nin kırmızı çizgileri aşılır da bu noktada da eğer karşımızda bir kayıtsızlık görürsek o zaman türkiye durumu değerlendirmek zorunda kalır. ama şu anda en önemli önceliğimiz, türkiye'nin kırmızı çizgilerinin aşılmaması ve türkiye'nin bütün yaptığı faaliyetleri, irak yönetimi ile de koordine ederek yapması, önceliğimiz bu." 

"bölgemizde önemli gelişmeler var. bir taraftan türkiye'nin içerisinde çok ciddi bir terörle mücadele var, diğer yandan da sınırımızın hemen diğer tarafında önemli gelişmeler var. bütün bu gelişmelere hazırlıklı olmak açısından yapılan bir çalışma bu. türkiye her türlü ihtimale önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası." dedi.

erdoğan, telâfer'i hatırlatmış, 'silopi' mesajı vermişti

türkiye'nin irak sınırında yer alan silopi, işid'e karşı operasyon başlatılan musul'a en yakın türkiye ilçesi. ankara, işid'in elinde olan türkmen bölgesi telâfer'de şii haşdi şâbi milislerinin bir katliam yapabileceğinden endişeli. cumhurbaşkanı erdoğan da 29 ekim'deki cumhuriyet bayramı resepsiyonunda bu endişeyi tekrarlamış ve "haşdi şabi burada eğer böyle bir terör estirirse kesinlikle buna olan cevabımız bizim farklı olur. biz zaten şu anda dohuk'ta varız ama dohuk mevcutla değil daha da desteklenme noktasında da silopi'de ayrıca şu anda konuşlanmış vaziyetteyiz. daha da bunu yoğunlaştırmak gibi bir gayretin içerisinde de olacağımızı ayrıca ifade etmek isterim.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;