Türkiye-Irak ilişkileri

Işık: Musul'a hava operasyonunda mutâbakata vardık

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık "Musul operasyonuna hava unsurlarımızın katılması yönünde koalisyon güçleriyle mutâbakata vardık" dedi.

[Fotoğraf: AA / Arşiv]

milli savunma bakanı fikri işık, musul'un işidden kurtarma operasyonuna ilişkin, "musul operasyonuna hava unsurlarımızın katılması yönünde koalisyon güçleriyle mutabakata vardık." dedi.

italya’nın başkenti roma’daki italya kara kuvvetleri komutanlığı’nın ev sahipliğini yaptığı güneydoğu avrupa savunma bakanları (sedm) toplantısı’na katılan bakan işık, buradaki temaslarının ardından, türkiye’nin roma büyükelçiliği’nde türk gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

işık, türkiye’nin musul operasyonuna katılıp katılmayacağı sorusuna, "musul operasyonuna hava unsurlarımızın katılması yönünde koalisyon güçleriyle mutabakata vardık." yanıtını verdi.

fransa’nın başkenti paris’te ilerleyen günlerde yapılacak musul toplantısına, türkiye’nin davet edildiği ve bu konudaki değerlendirmeleri sorulan bakan fikri işık, davet kararının isabetli olduğunu belirterek, "musul’daki gelişmelerde ve toplantılarda türkiye’nin bulunması tabiidir. türkiye olmadan musul’un geleceğine ilişkin karar almak mümkün değil." diye konuştu. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;