Avrupa

İskoçya bayraktan da ayrılırsa...

İskoçya'daki referadumdan bağımsızlık kararı çıkarsa Birleşik Krallığın İngiltere, İskoçya ve İrlanda bayraklarının birleşimiyle oluşan bayrağında, İskoçya haçının silinmesi söz konusu.

Konular: İngiltere

birleşik krallığın ingiltere, iskoçya ve irlanda bayraklarının birleşimiyle oluşan bayrağında, bağımsızlık sonrası iskoçya haçının silinebileceği konuşuluyor. 1603 yılında iskoçya kralı 6. james aynı zamanda birleşik krallık'ın kralı oldu. ancak iki ayrı devlet de kendi bayraklarını kullanmaya devam etti. britanya bayrağında beyaz bir zeminin üzerinde kırmızı bir aziz george haçı bulunuyor. iskoçya bayrağındaysa mavi bir zemin üzerinde aziz andrew haçı bulunuyor. iki bayrağın birleştirilmesi konusunda tartışmalar başladı. 12 nisan 1606'da kral 6. james beyaz ve kırmızı haçların birleştirilmesi için emir verdi. böylece birleşik krallık'ın ilk ortak bayrağı ortaya çıktı. 1800 yılında irlanda'nın da birliğe dahil olmasıyla bayrak değişti. birleşik krallık bayrağında ingiltere ve iskoçya bayraklarındaki haçların ardından irlanda bayrağındaki azi patrik bayrağı eklendi. 

iskoçya'daki bağımsızlık referandumundan ayrılık kararı çıkarsa iskoçya bayrağındaki aziz andrew haçının silinmesi söz konusu olabilir. 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;