Türkiye

'İslamofobi endüstriye dönüştü'

Diyanet İşleri Başkanları Toplantısı'nın sonuç bildirgesinde, "İslamofobi'nin bir endüstriye dönüşerek yaygınlaşması, Müslüman varlığına karşı bir tehdit oluşturmaktadır" denildi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Balkan ülkelerinin diyanet işleri başkanları, 30. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’na katıldı. [Fotoğraf: AA]

edirne’de üç gün süren il müftüleri istişare toplantısı ve 7. balkan ülkeleri diyanet işleri başkanları toplantısı sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona erdi. balkan ülkelerinin diyanet işleri başkanlarının, 81 il müftüsünün ve diyanet işleri başkanlığı'nın üst yönetiminin katıldığı değerlendirme oturumunun ardından diyanet işleri başkanı mehmet görmez 18 maddelik ortak sonuç bildirgesini açıkladı.

açıklamada, fransa'da charlie hebdo dergisine yönelik ve ardından yaşanan saldırılara değinildi, "kim hangi gerekçeyle yaparsa yapsın şiddet, vahşet ve ölümle sonuçlanan bu tarz eylemlerin islâm’a mal edilmesi asla kabul edilemez" dendi.

ortak bildiride, "islamofobi'nin bir endüstriye dönüşerek yaygınlaşması, başta avrupa’da yaşayan müslümanlar olmak üzere dünyanın her tarafında müslüman varlığına karşı bir tehdit oluşturmaktadır" ifadesi de yer aldı. ayrıca, "din görevlilerimizin islamofobi ve bunu körükleyen yanlış dini anlayışlar konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla çok yönlü çalışmalar yapılmalıdır" çağrısı yapıldı.

açıklamada hazreti muhammed karikatürleriyle ilgili, "kutsal değerleri aşağılamak, küçümsemek, istismar etmek, onlara hakaret ve tecavüz etmek, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez" diye de eklendi.

kaynak: diyanet işleri başkanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;