2014 Dünya Kupası

İspanya için kritik dönemeç

Brezilya'da süren Dünya Kupası'nda takımlar ikinci grup maçlarına çıkıyor. Kupaya 5-1'lik Hollanda yenilgisiyle başlayan son şampiyon İspanya, Şili ile karşılaşacak.

Konular: Spor, Futbol
İspanya ile Şili efsanevi Maracana Stadı'nda karşılaşacak. [Fotoğraf: AFP]

dünya kupası'nın yedinci gününde üç grup maçı var. avustralya ile hollanda 19:00'da, ispanya ile şili 22:00'de, kamerun ile hırvatistan 01:00'de karşı karşıya gelecek.

şili teknik direktörü jorge sampaoli, ispanyol rakiplerinin hollanda karşısında aldığı 5-1'lik sürpriz yenilginin etkilerini üstünden atmakta zorlanmayacağı görüşünde. sampaoli, ispanyolların "olgunluk ve deneyim"leri sayesinde bu işin üstesinden geleceklerini söyledi. 

ispanya'nın çalıştırıcısı vicente del bosque ise ilk maçtan sonra takımı hakkında yazılan eleştirileri okuduğunu belirtti ve bunların çoğunu mantıklı bulduğunu itiraf etti. ispanyol gazeteleri yenilgiyi "tam bir felaket", "aşağılanma", "kabus" gibi sözlerle nitelemişti.

del bosque "durumu değerlendirdim, muhtemelen kadroda birtakım değişiklikler olacak, çok değil ama bazı değişiklikler olacak. ilk maçta oynamayanların da büyük kulüplerde görev yapan en üst düzey futbolcular olduğunu unutmamalısınız" dedi.

ispanyol futbolcu fernando torres ise "hollanda'ya yenildiğimizden beri tek düşündüğümüz şili'yi yenmek" diye konuştu.

şili ilk grup maçında avustralya'yı 3-1 yenmişti.

ispanya, şampiyon olduktan sonraki dünya kupası'na ilk turda veda eden üçüncü takım olma tehlikesiyle karşı karşıya. daha önce sadece 1966'da brezilya ve 2002'de fransa böyle bir deneyim yaşamıştı.

bir ilkin peşinde

hollanda, avustralya'yı ilk kez yenmeyi hedefliyor. takımlar bugüne kadarki karşılaşmalarının ikisinde berabere kaldı, 2008'de hollanda'da oynanan bir maçta ise avustralya 2-1 galip gelmişti.

hollanda teknik drektörü louis van gaal, ikinci grup maçları öncesinde, defans oyuncuları daley blind ve ron vlaar'ın da sakatlıklarını atlattığını, tüm takımın formada olduğunu söyledi.

van gaal rakiplerinin hücuma dönük bir strateji izlemesini bekliyor. hollandalı tenik adam basın toplantısında "bu odadakilerin düşündüğünden çok daha ofansif bir oyun sergileyecekler. çok iyi bir teknik direktörleri var" dedi.

hollanda'nın galatasaraylı futbolcusu wesley sneijder da "avustralya'yı bugüne kadar hiç yenemedik. üç kez oynadık ve yenemedik. işimiz zor olacak" diye konuştu.

avustralya teknik direktörü ange postecoglou ise nasıl bir planı olduğunu açıklamadı. yunan asıllı teknik adam, "geçmiş deneyimlerimden, her ihtimale karşı oyun gününe kadar her türlü seçeneğe açık olmanız gerektiğini öğrendim" demekle yetindi.

eto'o faktörü

kupanın açılış maçında ev sahibi brezilya'ya 3-1 yenilen hırvatistan, meksika'ya tek golle yenik düşen kamerun ile kozlarını paylaşacak.

hırvat ekibi, luka modric ve mario mandzukic öncülüğünde ilk galibiyetini almaya çalışacak. brezilya maçında ayağından sakatlanan modric eski formuna kavuştu. playoff'larda aldığı kart cezası nedeniyle ilk maça çıkamayan mandzukic de takıma katılabilecek.

teknik direktör niko kovac, "çok güçlü ve disiplinli bir takım karşısında üç puan alabilmek için elimizden ne gelirse yapacağız. samuel eto'o'dan mahrum kalsalar da tehlikeli olacaklardır. eminim teknik direktörleri volker finke'nin bir b planı vardır ve eto'o'nun yerini alacak oyuncu da çok istekli olacaktır" dedi.

eto'o dizindeki sakatlık nedeniyle zor bir dönem geçiriyor. buna karşın finke, 33 yaşındaki yıldız futbolcunun yedek soyunmasını isteyebilir. eto'o da hırvatistan'a karşı oynamak, oynamasa bile takımının yanında olmak istediğini söyledi.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;