İspanya

İspanya'da iki parti dönemi bitti

İspanya'da genel seçimin ilk sonuçlarına göre iktidardaki Halk Partisi seçimin galibi olmasına karşın tarihinin en kötü sonucunu aldı. PODEMOS partisi Sosyalistlerin ardından üçüncü sırada geldi.

Konular: İspanya, Avrupa

ispanya'da yaklaşık 40 yıldır etkili olan iki partili düzen, pazar günü yapılan seçimle son buldu. yüzde 90 oranında açılan sandıklardan çıkan sonuca göre, iktidardaki halk partisi'nin 121 vekil çıkararak birinci oldu. iktidarın küçük ortağı ciudadanos ise mecliste 39 koltuk kazandı.

sol partilerden sosyalistler, podemos ve eski komünist parti izquierda unida ile iki bölgesel toplamda 175 vekil çıkardı. ispanya parlamentosunda çoğunluk sağlanabilmesi için 176 vekil gerekiyor.

işsizlik yüzde 23

yüzde 23 oranında işsizlikle baş etmeye çalışan ispanya, yüzde 27,5 işsizlik oranına sahip yunanistan'ın arkasından euro bölgesinde bu konuda ikinci sırada. 

yeni hükümeti bekleyen en büyük ikinci mücadele ise bağımsızlık isteyen katalonya'ya karşı yürütülecek politikalar olacak.

seçimde 91 bin güvenlik görevlisi görev aldı.

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;