Gazze

İsrail 60 aileyi yok etti

İsrail ordusunun 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda ölü sayısı 1700'e yükseldi. Saldırılarda 60 ailenin tüm mensupları katledildi. Gazze'nin güneyindeki Refah'ta İsrail saldırıları devam ediyor.

Refah başta olmak üzere Gazze’nin birçok bölgesinde İsrail’in ağır bombardımanı devam ediyor. [Fotoğraf: Reuters]

israil ordusunun saldırılarını son iki gündür refah'ta yoğunlaştırmasının ardından toplam ölü sayısı 1700'e yükseldi.

saldırılarda gazze'nin farklı bölgelerinde yaşayan 60 ailenin tüm mensupları katledildi.

israil ordusunun saldırıları özellikle güneydeki refah başta olmak üzere gazze’nin birçok bölgesinde devam ediyor.

ağır bombardıman nedeniyle büyük yıkıma uğrayan refah’ta hastanelerdeki kötü şartlar da yaralıların tedavi edilmesini zorlaştırıyor.

israil beyt lahiye'den çekiliyor

israil ordusu gazze’nin kuzeyindeki beyt lahiye’den kaçan filistinlilerin bölgeye dönebileceğini duyurdu. afp, görgü tanıklarına göre israil askerlerinin bölgeden çekildiğini öne sürdü.

afp haber ajansına göre beyt lahiye'nin atatra bölgesinde yaşayan görgü tanıkları, israil askerlerinin bölgeden çekilmeye başladığını vurguladı.

al jazeera muhabiri nicole johnston, israil’in açıklamasına rağmen hayatlarından endişe eden çok sayıda filistinlinin beyt lahiye’ye dönmeyi düşünmediğini belirtti.

johnston, “durum hala çok tehlikeli. konuştuğumuz filistinliler israil’e güvenmediklerini ve şu aşamada evlerine dönecek kadar kendilerini güvende hissetmediklerini söylüyor” ifadelerini kullandı.

güney afrika'dan sağlık ekibi

bu arada güney afrika'dan bir doktor ve sağlık ekibi gazze'ye gitmek için hazırlık yapıyor. çok sayıda ekipmanla birlikte gazze’ye gidecek olan heyet mısır'dan gereken güvenceyi almaya çalışıyor.

israil saldırıları sürerken, ateşkes sağlanması için yapılması planlanan görüşmeler de tıkandı.

mısır cumhurbaşkanı abdulfettah sisi, mısır tarafından hazırlanan, ancak hamas'ın muhatap alınmadığı ateşkes önerisini savundu. israil ise mısır'da yapılması planlanan kapsamlı ateşkes görüşmelerine katılmayacağını açıkladı.

'tüm filistinliler temsil ediliyor'

hamas sözcüsü müşir masri, filistin delegasyonunda hamas’ı temsil eden kimsenin olmadığını ancak delegasyonun ‘tüm filistinlileri temsil ettiğini’ söyledi.

hamas ile israil arasında 72 saat ateşkes ilan edilmesinin ardından afp'ye bilgi veren abd'li bir diplomat, israil - filistin görüşmelerinin cuma günü mısır'da başlayacağını aktarmıştı.

hamas yöneticilerinden eski vakıflar bakanı ismail rıdvan ise hamas, islami cihad hareketi ve filistin kurtuluş örgütü'nden oluşan heyetin bugün kahire'de olacağını söylemişti.

ancak israil'in refah'a saldırması sonucu bm tarafından önerilen ve tarafların kabul ettiklerini duyurduğu ateşkes bozuldu. mısır da kahire'de yapılması planlanan ateşkes görüşmelerinin ertelendiğini duyurdu.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;