İsrail

İsrail Al Jazeera kameramanını gözaltına aldı

İsrail, yasak bölgede çekim yaptığı gerekçesiyle Al Jazeera’nin kameramanını gözaltına aldı.

Konular: İsrail, Ortadoğu

al jazeera ekibi, iki yerleşimciyi bıçakladıktan sonra bir başka yerleşimci tarafından silahla vurularak öldürülen filistinli ile ilgili yayın yapıyordu. israil polisi, ekibin yayın yaptığı bölgenin yasak bir bölge olduğunu iddia ederek çekimi yapan kameraman lebib cezmavi’yi gözaltına aldı.

al jazeera filistin büro şefi velid omari, israil’in iddiasını reddederek bölgenin yasak bir askeri bölge olmadığını, beyt lahim’in güneyinde bir filistin köyünün girişi olduğunu belirtti. omari, cezmavi’nin serbest bırakılması için gerekli çalışmalara başlatıldığını ifade etti.

israil işgali altındaki batı şeria’nın el halil bölgesinde bıçaklanan iki yerleşimciden biri olan 13 yaşında bir kız ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. israil ikinci bir eylemci olduğu şüphesiyle yerleşimcilerden evlerinden çıkmamalarını istedi. işgal altındaki bölgede yer alan yahudi yerleşimin içine sızarak bıçaklama eylemi gerçekleştiren filistinli ise olay yerinde öldürüldü.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;