Filistin

İsrail askerinden Filistinli çocuğa şiddet

Batı Şeria’da kolu alçılı bir çocuk İsrail askeri tarafından gözaltına alınmak istendi ve şiddet gördü. Aile çocuğu askerin elinden kurtardı. Onu kurtaranlar arasında 2012’de İsrail askerine kafa tutmasıyla ünlenen ablası Ahed Tamimi de vardı.

israil askerlerinin hedefinde, muhammed tamimi isimli bir çocuk vardı. tamimi, ailesiyle birlikte filistin batı şeria’da, nebi salih bölgesinde yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını protesto ediyordu. israil askeri, gruptan muhammed tamimi’yi taşın arasına sıkıştırdı. bir kolu alçıda olan çocuğun, önce kafasını taşa dayadı, sonra diğer kolunu kıvırdı, sürükledi ve onu gözaltına almaya çalıştı.

ancak ailesi israil askerine direndi. uzun süren arbedenin sonunda başka bir asker devreye girdi ve çocuğu bırakmasını söyledi. asker geri çekilirken ailenin bulunduğu yere gaz bombası attı. askerler daha sonra geri çekilirken de gaz bombası ve plastik mermi kullanmaya devam etti.

muhammed tamimi’yi kurtarmaya çalışanlar arasında ablası ahed tamimi de vardı. ahed, 2012 yılında "israil askerlerine kafa tutan filistinli cesur kız" olarak tanınmıştı.

[Fotoğraf: Reuters]

kaynak: aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;