İsrail - Filistin sorunu

İsrail askerleri Filistinli genci öldürdü

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerm kentinde İsrail güvenlik güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda 19 yaşında bir Filistinli öldü. Batı Şeria'daki çatışmalarda ise en az 200 Filistinli yaralandı.

Pazar akşamı Kudüs’ün farklı noktalarında Filistinlilerle İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. [Fotoğraf: AA]

batı şeria’nın kuzeyinde yer alan tulkerm kentinde israil güvenlik güçleriyle filistinliler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan 19 yaşındaki huzeyfe ebu selman, pazar günü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

filistin kızılay kaynakları hastaneye ağır yaralı getirilen gencin göğsüne ve karnına iki merminin isabeti ettiğini belirtti. hastaneye huzeyfe ile beraber iki gencin daha getirildiğini anlatan kaynaklar, yaralıların hepsinin gerçek mermiyle hedef alındığını ifade etti.

aa’ya konuşan görgü tanıkları, israil ordusunun çatışmalarda göz yaşartıcı bombaları da kullandığını anlattı.

çatışmalar tırmanıyor

geçtiğimiz hafta işgal altındaki batı şeria’da bir yerleşimcinin eşiyle birlikte öldürülmesinden sonra bölgede ortam gerilmişti.

pazar akşamı filistin’in birçok bölgesinde filistinliler ile israil güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıktı. batı şeria'da 200'e yakın filistinli yaralandı.

kudüs’ün farklı noktalarında filistinlilerle israil askerleri arasındaki çatışmalarda da birçok filistinli, askerler tarafından gözaltına alındı.

aa’ya bilgi veren kızılay kaynakları kudüs’teki çatışmalarda 43 kişinin yaralandığını söyledi.

yahudilerin dini günleri nedeniyle mescid-i aksa'ya filistinlilerin girmesinin israil tarafından bazen tamamen, bazen de kısmen engellenmesi sebebiyle, 13 eylül'den beri kudüs başta olmak üzere filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor. israil polisi pazar akşamından beri aksa'ya 50 yaş altı müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;