Gazze

İsrail bayrağını indirdi

Gazze'ye İsrail saldırısını protesto eden İrlandalı siyasetçi Hugh Lewis, ülkesindeki yelken şampiyonasına katılan İsrail'in bayrağını direğe çıkarak indirdi.

İrlandalı siyasetçi, İsrail'in boykot edilmesi gerektiğini söyledi. [Fotoğraf: independent.ie]

belediye meclis üyesi ve sol parti üyesi siyasetçi hugh lewis, ülkesinde düzenlenen yelken şampiyonasında, katılımcı ülkelerin bayrakları arasından israil bayrağını indirdi. irish independent gazetesinin haberine göre lewis, bayrağı indirmek için tüm bayrakların olduğu alana bir merdiven getirtti.

lewis, şampiyonanın düzenlendiği dun laoghaire limanı yetkililerinden birkaç kez israil bayrağını indirmelerini talep ettiğini ancak isteği gerçekleşmeyince cuma sabahı bayrağı merdiven yardımıyla kendisinin indirdiğini açıkladı.

sosyal medyada fotoğrafı paylaşan lewis, bu hareketini  "çok sayıda girişimime karşın liman yetkilileri israil bayrağını indirmeyi reddetti. bunun üzerine 'people before profit' partisi (lewis'in üyesi olduğu sol parti) bayrağı indirdi. sadece bugün israil'in barbarlığı sonucu gazze'de 14 kişi öldü. filistin için adalet talep edin" şeklinde açıkladı.

lewis ayrıca, şampiyonaya katılan israilli çocuklar ile kişisel probleminin olmadığının altını çizdi.

ülkenin doğusunda düzenlenen avrupa 16 yaş altı yelken şampiyonası'na  44 ülke katıldı. cumartesi günü sona eren turnuvada  israil'den toplam 7 kişi yarışıyordu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;