İsrail - Filistin sorunu

İsrail Bergusi’yi serbest bıraktı

İsrail, 27 gündür açlık grevinde olan Hamas Hareketi'ne bağlı İslam Bloku liderlerinden Rami Bergusi'yi serbest bıraktı.

İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan tutuklulara destek için Filistin'de sık sık gösteriler düzenleniyor. [EPA]

bergusi, tahliye edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "açlık grevi yapan filistinli esirlerden 30 kilo verenler var. ben 20 kilo kaybettim" dedi.

grev yapan tutukluların sağlık durumlarının kötü olmasına rağmen morallerinin yüksek olduğunu belirten bergusi, "filistin halkına onlardan mesaj getirdim. 'zafer gerçekleşmeden ölmemize izin vermeyin' diyorlar" ifadesini kullandı.   

bergusi, geçen şubat, israil'in "idari tutukluluk" politikası kapsamında cezaevine konulmuştu.

açlık grevindeki tutuklu sayısı 225

filistinli esirler yüksek yönetim kurulu'ndan yapılan açıklamada, israil hapishanelerinde "idari tutuklama politikasını" protesto için 24 nisan'dan bu yana açlık grevi yapan filistinli tutukluların sayısının 225'e yükseldiği belirtildi.

israil istihbaratı, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. tutuklunun israil güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor.

gazze'deki hamas hükümeti esirler bakanlığı verilerine göre, israil hapishanelerinde 5 bin 200 filistinli tutuklu bulunuyor. tutuklulardan yaklaşık 80'inin ciddi sağlık sorunları yaşadığı belirtiliyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;