Spor

İsrail bombaları futbolcuyu vurdu

Filistin tarihinin en başarılı orta saha oyuncularından, 49 yaşındaki eski futbolcu Ahed Zakut, İsrail’in Gazze saldırılarında öldürüldü.

Konular: Futbol, Gazze
İsrail'in Gazze saldırılarında şu ana kadar 1300'den fazla sivil yaşamını yitirdi. [Fotoğraf: EPA]

zakut’un yaşadığı apartman çarşamba gecesi israil’in gazze bombardımanına hedef oldu.

gazzeli gazeteci halid zehir, reuters’a yaptığı açıklamada “filistin, tarihinin en iyi orta saha oyuncularından birini kaybetti” diye konuştu.

49 yaşındaki zakut oyunculuğu döneminde de sonrasında da siyasi görüş beyan eden bir açıklamada bulunmamıştı.

milli takımda minikler seviyesinde kaptanlık yapan zakut ilk kez 1994’te a milli oldu. fransa ile oynanan o maçta michel platini de forma giymişti.

emekliliğin ardından teknik direktörlük yapmaya başlayan zakut, filistin televizyonunda bir spor programı da yapıyordu.

israil saldırılarında şimdiye kadar yüzlercesi çocuk 1300’den fazla sivil öldürüldü, 7 bin civarında kişi ise yaralandı. bölgede yüz binden fazla kişi de evini terk etti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;