Gazze

İsrail Gazzeli balıkçılara saldırdı

İsrail ordusuna ait hücumbotlar, Gazze açıklarında avlamaya çıkan Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açtı. Olayda yaralanan olmadı.

Konular: Ortadoğu, Gazze
İsrail, Filistinli balıkçı teknelerini taciz etti. [Reuters]

filistin balıkçılar sendikası başkanı nizar ayyaş, israil deniz kuvvetleri hücumbotlarından filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açıldığını söyledi.

ayyaş, balıkçı teknelerinin ateş açılması üzerine bölgeden uzaklaşarak, kıyıya kaçtıklarını söyledi.

sürekli taciz edilmeleri nedeniyle balık avlamaya çıkamadıklarını söyleyen ayyaş, birçok ailenin geçimini balık avlayarak sağladığını, bu nedenle zor durumda kaldıklarını ifade etti.

gazze hastane kaynakları da olayı doğrulayarak, ölen ve yaralanan olmadığını duyurdu.

israil deniz kuvvetleri'ne ait hücumbotlar 25 mart’ta refah kenti limanındaki balıkçı teknelerine çok sayıda roket fırlatmış, saldırıda isabet alan iki 2 balıkçı teknesi yanmıştı.

teknelerde mürettebat olarak çalışan yaralı 2 filistinli yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

israil 20 mili 3 mile indirdi

filistin ile israil arasında 1993'te imzalanan oslo anlaşması, filistinli balıkçıların 20 mil sınırı içinde avlanmasını öngörüyor.

ancak, israil deniz kuvvetleri, filistinli balıkçıların uluslararası deniz hukukuna göre 20 mile kadar olan avlanabilme haklarını, 3 mille sınırlamış durumda.

gazze'de sınırlı geçim ve üretim kaynaklarına sahip filistinliler için balıkçılık büyük önem taşıyor.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;