Gazze

İsrail Gazze’yi vurdu

İsrail Gazze’nin kuzeyinde bulunan Han Yunus’ta bir bölgeyi bombaladı. Saldırıda Kassam Tugayları’nın bir komutanı hayatını kaybetti. Saldırı, Filistin tarafından ateş edildiği iddiası ile yapıldı.

Konular: Ortadoğu, Gazze
İsrail savaş uçaklarından fırlatılan 2 füze, Beyt Hanun'daki boş bir araziye düştü [Fotoğraf: Reuters - Arşiv]

bombardıman, israil’in sınırdaki askerlerine han yunus bölgesinden keskin nişancılar tarafından ateş açıldığını ve bir subayının yaralandığını duyurmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

bölgedeki al jazeera kaynakları saldırıda kassam tugayları'na ait bir binanın hedef alındığını söyledi. olayda başka yaralı olup olmadığı konusunda ise bilgi verilmedi.

israil savaş uçakları son olarak ağustos ayında ilan edilen ateşkesin ardından gazze’ye ilk kez 20 aralık’ta hava saldırısı düzenlemişti.

filistin’den israil’e füze atılması üzerine, israil savaş uçakları gazze’nin güneyindeki han yunus'a iki hava saldırısı düzenlemişti. boş bir araziye düzenlenen saldırılarda can kaybı yaşanmamıştı. 

gazze saldırısı

israil'in gazze'de 7 temmuz'da başlattığı koruyucu hat operasyonu 26 ağustos’taki ateşkesle bitirilmişti. 

israil’in gazze’de 51 gün boyunca sürdürdüğü operasyonda çoğu sivil 2142 filistinli öldürülmüş, 11 bin 100 filistinli yaralanmıştı. 51 gün içinde ölen israilli sayısı ise 69.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;