Ortadoğu

İsrail ile Hamas çatıştı: 4 ölü

Gazze'nin güneyine giren İsrail askerleri ile Hamas'ın İzzettin Kassam Tugayları arasında çatışma çıktı. 4 Filistinli öldü, 5 İsrail askeri yaralı.

Konular: İsrail
İsrail ordusuna ait tanklar Han Yunus bölgesine girdi. [AJA]

çatışmanın ardından israil savaş uçakları izzettin kassam tugaylarının yoğun olarak bulunduğu gazze'nin güneyindeki karara beldesini bombaladı.

filistin sağlık bakanlığı yetkilisi eşref al kadır hayatını kaybeden askerlerden birinin 22 yaşındaki izzettin el-kassam tugayları mensubu rabii bereke olduğunu kaydetti. kadır, yaralıların olduğunu ve bunların han yunus’ta bulunan nasr hastanesinde tedavi altına alındığını duyurdu.

israil sınır ihlal etti

hamas’tan yapılan açıklamada, çatışmanın israil askerlerinin sınır bölgesini ihlal etmesi üzerine çıktığını belirtildi.

hamaslı yetkililere göre 5 israil iş makinesi, 3 tank eşliğinde karara beldesinin içine doğru 300 metre girdi.

sınır ihlaliyle eş zamanlı olarak 3 israil helikopteri ile bazı keşif uçaklarının da ihlalin yapıldığı bölge üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdiği aktarıldı.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;