İsrail - Filistin sorunu

İsrail karşıtı Yahudi gözaltında

ABD'de İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden ünlü Yahudi yazar ve bilim adamı Norman Finkelstein ve yaklaşık 20'ye yakın arkadaşı gözaltına alındı.

İnternet üzerinden protesto çağrısı yapan Finkelstein'e birçok Amerikalı eylemci destek verdi. [Fotoğraf: AA]

israil'in filistin'e yönelik uygulamalarını ağır şekilde eleştirmesiyle tanınan siyaset bilimci finkelstein ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına neden olan protesto, new york'ta bulunan israil'in birleşmiş milletler daimi temsilciliği önünde gerçekleşti.

al jazeera, finkelstein hakkında hazırladığı belgeselini yayınlamaya devam ediyor.

internet üzerinden protesto çağrısı yapan finkelstein'e birçok amerikalı aktivist destek verdi. yerel saatle 12.00 sıralarında israil misyon binası üzerinde toplanan göstericiler, new york'un en işlek yollarından 2. cadde'yi trafiğe kapatmak istedi.

cadde üzerine yatarak trafiği kesen finkelstein ve diğer eylemcilere ilk müdahale israil'in bm daimi temsilciliği önünde nöbet tutan güvenlik güçleri tarafından yapıldı. olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bir grup vatandaş da sloganlar atarak göstericilere destek verdi.

elleri kelepçelenen göstericiler, polis araçlarına bindirilerek sorgulanmak üzere merkeze götürüldü.

finkelstein, israil'in nazilerin uyguladığı zulmü istismar ederek filistin'de işlediği suçlara meşruluk kazandırdığını savunuyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;