İsrail - Filistin sorunu

İsrail mülteci kampını da vurdu

İsrail ordusu Gazze'de roket fırlatıldığını iddia ettiği bölgelere düzenlediği saldırıların görüntülerini yayınladı. Bombardımanda vurulan yerlerden biri ise bir mülteci kampı.

Konular: İsrail, Gazze, Ortadoğu

israil’in gazze’ye yönelik saldırıları altıncı gününde. şehir,  hem denizden hem havadan bombalanıyor.  israil komandoları, sabah saatlerinde gazze'ye karadan da girerek bir roket fırlatma alanına baskın düzenledi.

hava ve deniz bombardımanlarının görüntülerinin yayınlanmasının ardından, israilli yetkililer, 8 temmuz’dan bu yana 800 roketin fırlatıldığını açıkladı. yapılan açıklamada bin 320 hedefin vurulduğu söylendi.

israil’in rakamlarla açıkladığı hedeflerde yaşayan halk ise perişan durumda. saldırılarda ölen filistinlilerin sayısı  166'ya ulaştı.

gazze'deki maghazi mülteci kampı, israil’in hedeflerinden yalnızca biri.  israil uçaklarının vurduğu kampta ölenlerin cenazeleri ve onlarca yaralı hastanelere taşındı.

ölen yakınlarını teşhis etmek için hastanelere gidenler güçlükle ayakta durabildi.

1949 yılında kurulan kampta, 20 binden fazla filistinli sığınmacı yaşıyor. 

kaynak: reuters ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;