Gazze

İsrail saldırıları sürüyor

İsrail uçakları Cuma sabah erken saatlerden itibaren Gazze Şeridi’nin değişik bölgelerini bombalıyor. Ebrac Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir tarım arazisine yönelik saldırıda iki kişi öldü.

Konular: Ortadoğu
İsrail saldırıları sivil yerleşim yerlerini vuruyor. [Fotoğraf: Reuters]

gazze'deki sağlık bakanlığı sözcüsü dr. eşref kudra, aa’ya yaptığı açıklamada, nuseyrat mülteci kampı'ndaki bir hayvan çiftliğini hedef alan saldırıda, 22 yaşındaki yasin muhammed  ve 21 yaşındaki mahmud kaşlan’ın öldüğünü açıkladı.

han yunus'un doğusundaki karara'da sabah saatlerindeki hava saldırısında yaralanan bir kişi öldü. 

israil saldırılarında perşembe günü 38 filistinli ölmüştü. son 24 saatte ölenlerin sayısı çoğunluğu kadın ve çocuk 41'e yükseldi.

israil'in 7 temmuz'dan bu yana gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 2089'a yükseldi.

al jazeera muhabiri ilyas kerram, filistinli direniş gruplarının füze atmaya devam ettiğini, aşkelon ve gazze sınırındaki bazı bölgelerde sirenlerin çaldığını belirtti.

kassam tugayları, kefer sad’a dört kassam füzesi, bir seba’ya üç grad füzesi, siderot’a yedi kassam füzesi ve nahal oz’a üç adet 107 füzesi fırlattığını açıkladı.

israil ateşkesin bozulduğu salı gününden bu yana gazze’de 160 hedefi vurduğunu açıkladı.

israil’in gazze şeridi’ne perşembe günü düzenlediği saldırılarda izzeddin kassam tugayları'nın iki numaralı ismi raid attar ve üst düzey komutanlar muhammed berhum ile muhammed ebu şemale öldürülmüştü.

muhammed berhum, muhammed ebu şemale ve raid attar, israil'in refah bölgesine düzenlediği hava saldırısında aynı evde öldürüldü. kassam tugayları'nın iki numaralı komutanı olan raid attar, haziran 2006'da israil askeri gilat şalit'i kaçıran birliği komuta eden askeri lider olarak biliniyordu.

unicef: durum çok kötü

birleşmiş milletler çocuklara yardım fonu'nun (unicef) gazze temsilcisi pernille arnseid, new york’ta düzenlediği basın toplantısında, israil saldırılarının başlamasından bu yana gazze’de 469 çocuğun öldüğünü ve bu sayının artabileceği kanaatinde olduğunu açıkladı.

saldırılarda en az 3 bin çocuğun da yaralandığını belirten unicef'in temsilcisi sözlerini şöyle sürdürdü: ‘çocukların uğradığı kayıplar ve etkileri açısından durum çok kötü. maalesef sadece son 48 saatte 9 çocuk öldürüldü. böylece ölü çocuk sayısı 469’a yükseldi."

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;