Gazze

İsrail savaş uçakları Gazze'ye saldırdı

İsrail savaş uçakları Gazze'nin farklı bölgelerine 5 füze saldırısı düzenledi. Kassam Tugayları, "İsrail'in Gazze toprağına girmesi, 2014 ateşkesinin açık bir ihlâli. İsrail bu ihlâle derhâl son vermeli ve Gazze'den çekilmeli" açıklamasını yaptı.

Konular: Gazze, İsrail, Ortadoğu
[Fotoğraf: AA / Arşiv]

israil’e ait f-16 tipi savaş uçakları, gazze’nin güneyindeki havalimanı bölgesi ve refah sınır kapısı civarına iki füzeyle saldırı düzenledi. saldırı sonucu füzelerin düştüğü yerde ve etrafındaki binalarda maddi hasar meydana geldi.

bunun yanında görgü tanıkları, israil’e ait savaş uçaklarının refah kentindeki boş bir alana iki füzeyle, gazze’nin kuzeyindeki benzer bir alana da bir füzeyle saldırı yaptığını belirtti.

saldırılarda ölen ve yaralananın olmadığı aktarıldı.

gazze'yi yöneten hamas'ın askeri kanadı kassam tugayları, "israil'in gazze toprağına girmesi, 2014 ateşkesinin açık bir ihlâli. israil bu ihlâle derhâl son vermeli ve gazze'den çekilmeli" açıklamasını yaptı.

yerel kaynaklardan daha önce alınan bilgilerde, israil topçu birliklerinin, gazze'nin güney sınırında hamas'ın askeri kanadı kassam tugayları ve içişleri bakanlığı'na ait gözetleme kulelerini hedef aldığı belirtilmişti. saldırıda can kaybı yaşanmazken, kulelerde ağır hasar oluştuğu kaydedilmişti.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;