Türkiye - İsrail ilişkileri

İsrail tazminatı ödedi

İsrail, Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenlerin aileleri için vermeyi kabul ettiği 20 milyon dolarlık tazminatı Adalet Bakanlığı'nın hesabına yatırdı.

Mavi Marmara gemisi saldırının ardından Türkiye'de kalabalık bir grup tarafından karşılanmıştı. [Fotoğraf: Al Jazzera]

israil'le türkiye arasında imzalanan ve ilişkilerin normalleşmesini içeren anlaşma kapsamında israil ödemeyi kabul ettiği tazminatı gönderdi. adalet bakanlığı'nın hesabına 20 milyon dolar tazminat yatırıldı.

tazminat, 31 mayıs 2010'daki mavi marmara saldırısında yaralananlara ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına aktarılacak.

israil'le normalleşmeyi öngören anlaşmaya göre, uluslararsı sularda israil güçlerinin saldırısına uğrayan mavi marmara baskınına katılan israilli askerler hukuki ve cezai sorumluluktan muaf tutulacak, mavi marmara davası düşecekti. israil, türkiye'ye 20 milyon dolar tazminat ödeyecekti.

"türkiye cumhuriyeti ile israil devleti arasında tazminata ilişkin usûl anlaşmasının onaylanmasının uygun bulunduğuna dâir kanun tasarısı", 20 ağustos'ta tbmm genel kurulu'nda kabul edilmiş, 1 eylül'de resmi gazete'de yayımlanmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;