İsrail

İsrail'de kamyon askerlerin olduğu alana girdi

Kudüs'ün güneyindeki Armon HaNatziv Yahudi yerleşim birimi yakınında bir saldırgan, askerlerin olduğu alana kamyonuyla girdi. 4 İsrail askeri hayatını kaybetti, çoğu asker 15 kişi de yaralandı. İsrail Başbakanı Netanyahu'ya göre bütün işaretler IŞİD'i gösteriyor.

Konular: İsrail, Ortadoğu, IŞİD

saldırı doğu kudüs'ün güneyindeki armon hanatziv yahudi yerleşim birimi yakınlarında meydana geldi. bir saldırgan askerlerin bulunduğu alana kamyonuyla girdi. 4 israil askeri hayatını kaybederken çoğu asker 15 kişi de yaralandı. kimliğine ilişkin henüz bir bilgi verilmeyen saldırgan da öldürüldü. 

kamyonun altında kalan 10 asker ise kurtarıldı ancak 3'ünün durumu ağır.

israil polis sözcüsü micky rosenfeld bunun bir kaza olmadığını, askerlerin bir otobüsten indiği sırada saldırganın bilerek askerlerin üzerine aracı sürdüğünü aktardı.

israil radyosu'na konuşan bir başka polis sözcüsü ise, bunun bir "terör saldırısı" olduğunu söyledi.

netanyahu "işid destekçisi" dedi

saldırının gerçekleştiği yerde konuşan israil başbakanı binyamin netanyahu, "saldırganın kimliğini biliyoruz. bütün işaretler saldırganın işid destekçisi olduğunu gösteriyor" dedi.

netanyahu, nice ve berlin'de gerçekleşen benzer saldırıları hatırlatarak, bunların kudüs saldırısıyla bağlantısı olabileceğini söyledi. israilli lider, benzer bir olayın bir daha gerçekleşmemesi için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

hamas'tan övgü

filistinli hamas örgütüü ise, saldırganı öven bir açıklama yaptı. hamas sözcüsü fevzi berhum saldırıyı "cesur" diye nitelendirdi. berhum, "saldırıyı israil işgâlinin halka, ülkemize ve kutsal alanlarımıza karşı işlediği ihlâl ve suçlara karşı doğal bir tepki olarak görüyoruz" dedi. filistinlilere direnişi sürdürme çağrısı yaptı.

filistinlilerle israilliler arasında gerginliğin tırmandığı bölgede, israil son 3 ayda ilk kez kayıp vermiş oldu. 

afp'ye göre bölgedeki şiddet olaylarında, ekim 2015'ten bu yana 247 filistinli, 40 israilli, 2 amerikalı, 1 ürdünlü, 1 eritreli ve 1 sudanlı öldürüldü. israilli yetkililer, hayatını kaybeden çoğu filistinlinin silah, bıçak taşıdığını ya da arabayla saldırı eylemine giriştiğini savunuyor.

kaynak: reuters, afp, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;