İsrail - Filistin sorunu

İsrail'den Cenin'e operasyon

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın düzenleyerek evlerde yaptığı aramada aynı aileden 4 Filistinli gözaltına alındı, 6 kişi de yaralandı.

[ARŞİV] [Fotoğraf: Reuters]

cenin valisi ibrahim ramadan, israil askerlerinin kente baskın düzenleyerek hedef mahallesi ve cenin kampı'nda bir çok evi kuşatma altına alması sonucu çatışmaların çıktığını söyledi.

israil askerlerinin, ebu el-heyca ailesinden biri yaşlı kadın 4 kişiyi gözaltına aldığını belirten ramadan, askerlerin ailenin evine bir kaç bomba attıktan sonra evi buldozerlerle yıkmaya başladıklarını aktardı.

görgü tanıkları da israil askerleri ile filistinliler arasında çıkan çatışmalarda israil askerlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanması sonucu 6 filistinlinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

israil askerlerinin sıkı kontrol altına aldığı ve basın mensupları ile ambulansların girişine izin vermediği hedef mahallesi ile cenin kampı'ndan ara ara şiddetli patlama sesleri duyuldu.

israil ordusu, cenin mülteci kampı'nda ikamet eden ve ismi açıklanmayan hamas yöneticilerinden birinin evinin yıkıldığını ve hamas mensuplarının gözaltına alındığını duyurdu.

israil ordu radyosu'nun haberinde, operasyon sırasında bir israil askerinin ağır yaralandığı belirtilmişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;