İsrail - Filistin sorunu

İsrail'den Filistinli göstericilere müdahele

Batı Şeria’da İsrail yerleşim birimlerini ve İsrail’in inşa ettiği 'Utanç Duvarı'nı protesto eden Filistinli göstericilere İsrail askerleri müdahale etti.

Konular: Ortadoğu
Batı Şeria’da protesto eden Filistinli göstericilere İsrail askerleri müdahele etti. [Reuters]

filistinli halk direniş komitesi’nin yaptığı yazılı açıklamaya göre batı şeria’daki kefer, kadum, muassıre, beliyn, nebi salih beldelerinde israil yerleşim birimleri ve israil’in inşa ettiği 'utanç duvarı'na karşı gösteriler düzenlendi. gösterilere israil askerleri plastik mermi ve gözyaşartıcı gazla müdahale etti.

kefer kadum’daki müdahelede 15 filistinli gazdan etkilenirken, muassıre’de utanç duvarı’na yaklaşmak isteyen göstericileri israil askerleri dağıttı.

DOSYA: İSRAİL-FİLİSTİN SORUNU

ramallah şehrinin kuzeyinde bulunan el-celzun mülteci kampı girişinde de gösteriler düzenlendi. "israil askerlerinin filistinlilere yönelik ihlallerini ve hukuk dışı uygulamalarını" protesto eden göstericilere israil askerleri müdahale ederek ateş açtı. bir kişi ayağından vuruldu.  

israil, 'utanç duvarı’nın inşasına 2002 yılında binlerce filistinlinin israil'e karşı ayaklandığı ikinci intifada döneminde başlamıştı. uluslararası adalet divanı, batı şeria’yı çevreleyen ve israil'in 'güvenlik duvarı' olarak adlandırdığı duvarın uluslararası hukuka aykırı olduğu sonucuna varmış ve yıkılması gerektiğini bildirmişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;