İsrail - Filistin sorunu

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

Hamas ve Fetih'in ortak hükümet konusunda anlaştığını açıkladığı sırada düzenlenen saldırıda 12 kişi yaralandı.

Altısı çocuk 12 yaralı hastanede tedavi altına alındı. [AFP-Getty]

israil ordusu fetih ile hamas'ın ortak hükümet konusunda anlaşma sağladıklarını duyurduğu sıralarda gazze'nin kuzeyindeki beyt lahiye beldesine hava saldırısı düzenledi.

gazze'deki filistin hükümeti sağlık bakanlığı sözcüsü eşref kudra, israil uçağının bir motosikleti hedef aldığını açıkladı. kudra, olayda altısı çocuk 12 kişinin yaralandığını, yaralıların hastanede tedavi altına alındığını söyledi.  

israil ordusu ise saldırının silahlı gruplara yönelik olduğunu duyurdu. ordu radyosu "gazze'den israil'e füze atma hazırlığında olan silahlı grubun" hedef alındığını açıkladı.

haberde ayrıca "israil'in güvenliğini tehdit eden gruplar hedef alınmaya devam edilecek" denildi. 

kaynak: anadolu ajansı 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;