Ortadoğu

İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınları Türkiye'nin birçok kentinde protesto edildi. Göstericiler İsrail'i kınarken, Müslüman ülkeleri de baskınlara sessiz kalmakla suçladı.

 

eski israil başbakanı ariel şaron'un yüzlerce korumasıyla kutsal mescid-i aksa'ya girip ikinci intifadanın başlamasına neden olmuşken, şaron'dan sonra gelen en sağcı başbakan binyamin netanyahu'nun mescid-i aksa'ya yönelik hamleleri dünya çapında müslümanların tepkisini çekti. netanyahu, kudüs'ün israil'in başkent olduğunu açıklaması ve israil güvenlik güçlerinin mescid'-i aksa'ya baskın düzenlemesi türkiye'de birçok kentte protesto edildi. 

konya'da özgür-der'in çağrısı üzerine sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlar yürürken, müslümanlara kudüs'e sahip çıkmaları çağrısında bulundu. kırıkkale ve elazığ'da düzenlenen eylemlerde israil askerlerinin mescid-i aksa baskını protesto edildi. kırıkkale'de cumhuriyet meydanı’nda toplanan grup, sloganlar atarak israil'e tepki gösterdi. grup adına basın açıklaması yapan ismail kösal, islam toplumunun tarih boyunca her türlü zulümle, haksızlıkla ve adaletsizlikle muhatap olduğunu, bunlarla sabır ve sükunetle mücadele edildiğini söyledi.

'israil elçiliği gitsin'

elazığ'da, izzetpaşa meydanı'nda toplanan grup, ellerinde dövizlerle, sloganlar atarak, gazi caddesi'nden ahmet aytar meydanı'na kadar yürüdü. islami gençlik platformu da israil elçiliği'nin türkiye'den gitmesi için imza topladı. 

istanbul'da da önceki gün taksim'de israil protestosu düzenlenirken, bu kez gösterinin adresi saraçhane parkı'ydı. parkta buluşan vatandaşlar, mescid-i aksa baskınları nedeniyle israil'i protesto etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;