İsrail - Filistin sorunu

İsrail'in gözünden Gazze

Gazze'de 718 Filistinliyi öldüren İsrail, bir yandan da saldırıları meşrulaştırmaya çalışıyor. İsrail ordusu Hamas üyelerinin saklandığını iddia ettiği yerlerin grafiğini yayınladı.

gazze'de 8 temmuz'da başlayan israil saldırılarında 718 filistinli hayatını kaybetti. ölenlerin neredeyse tamamı sivillerden oluşuyor.

israil, hava ve karadan düzenlediği bombardımanlarda sivil bölgeleri hedef alarak 170'den fazla çocuğu öldürdü. 

israilli siyasi liderler açıklamalarında hamas tarafından kuşatma altında olduklarını söyleyerek, saldırıları gazze'den fırlatılan roketler karşılığında israil'in kendini savunma hakkı olarak değerlendiriyor.

hedef hastane, okul ve camiler

hastane, okul, cami ve evleri ayrım gözetmeksizin hedef alan israil ordusu, israil'e füze saldırısında bulunan hamas üyelerinin bu binalarda saklandığını iddia ediyor.

israil ordusu bu tezini sosyal medyaya da bir grafikle duyurdu.

hamas'ın israil'e 2 bin 160 roket fırlattığını belirtilen grafikte hamaslıların kamu binalarına saklandığı için buraların hedef alındığı iddia ediliyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;