Gazze

İsrailli öğrencilere Gazze bursu

Tel Aviv Üniversitesi Rektörlüğü, İsrail ordusuna katılıp Gazze’ye saldıran yüzlerce öğrencisine teşvik için önümüzdeki eğitim yılında burs vereceğini duyurdu.

Hamas bir İsrail askerinin kaçırıldığı iddiasını henüz doğrulamadı. [Fotoğraf: AA]

israil'de yayın yapan jerusalem post gazetesine göre, israil meclisi knesset de gazze saldırılarına katılan 4 bin civarındaki üniversite öğrencisine burs verilmesi için toplandı.

knesset’in üniversiteli öğrencilere burs verilmesi için toplanması talebi ise israil ulusal öğrenci birliği’nden geldi.  birlik, knesset’ten öğrencilere sınavlar için ek süre ve daha yüksek not verilmesi için eğitim bakanlığı’na talimat verilmesini istiyor.

tel aviv üniversitesi'nden sonra ben-gurion üniversitesi de gazze’ye saldırmak için israil ordusuna çağırılmış yaklaşık bin öğrencisine burs verilmesi için bir milyon dolarlık ek bütçe ayırdığını açıkladı.

israil’de orduya katılan öğrencilerine ödül bursu vereceğini açıklayan bir diğer üniversite ise bar-ilan üniversitesi. bar-ilan, gazze’ye saldırı operasyonuna katılan istisnasız bütün öğrencilerine burs vereceğini ilan etti.

israil, 7 temmuz pazartesi günü ‘koruyucu hat’ adıyla gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlattı, 17 temmuz perşembe günü de karadan saldırıya geçti.

saldırılarda bin 390 kişi hayatını kaybetti, 7 bin 700'den fazla kişi yaralandı.

kaynak: al jazeera ve jerusalem post

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;