İsrail - Filistin sorunu

İsrailliler Netanyahu'ya alternatif bulamıyor

İsrail'de yapılan ankete göre Başbakan Netanyahu'yu istemeyenlerin oranı yüzde 53, isteyenlerin oranı yüzde 34. Alternatif olabilecek İşçi Partisi lideri Herzog'a destek ise yüzde 17 seviyesinde.

Konular: İsrail, Ortadoğu
İsrail'de yapılan bir ankete göre, İsraillilerin yüzde 53'ü Netanyahu'nun yeninden başbakan olmasını istemiyor. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

diyalog enstitüsü’nün tarafından hazırlanan ve haaretz gazetesinde yayınlanan ankette seçmenlerin yüzde 36'sı israil’e uygulanan uluslararası baskının artmasından ve ülkenin imajının kötüye gitmesinden başbakan binyamin netanyahu'yu sorumlu tuttu. aynı konuda filistin yönetimini sorumlu tutanların oranı ise yüzde 24. 

anketteki en çarpıcı veri, seçmenlerin yüzde 53'ünün netanyahu'yu yeniden başbakanlık koltuğunda görmek istememeleri. yüzde 34'lük bir kesim ise likud partisi lideri netanyahu'nun ülkeyi yönetmek için en uygun isim olduğunu düşünüyor. 

netanyahu'yu 'istemeyenler' ve 'isteyenler' anket oranlarında ilk iki sırada yer alırken, bunları bir hayli geriden başbakan'a alternatif olarak gösterilen işçi partisi lideri isaac herzog'un oranı takip ediyor. seçmenlerin yüzde 17'si herzog'un başbakanlığına destek veriyor. bu, netanyahu'nun, çoğunlukla istenmemesine karşın güçlü bir alternatifinin olmadığını gösteriyor. 

ankete göre, 17 mart'ta yapılacak genel seçimlerde likud partisi, işçi partisi ile hatnuah’tan oluşan ittifakla baş başa kalabilir.

netanyahu geçen ay hükümeti ve parlamentoyu feshedip erken seçim kararı almıştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;