Türkiye

İstanbul Boğazı'nda sirenli eylem

İstanbul Boğazı'nda tankerlerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığına ve tankerlerin yarattığı tehlikeye dikkat çekmek için yüzlerce tekne Paşabahçe'den Ortaköy açıklarına kadar siren çalarak eylem yaptı.

Konular: Türkiye, Çevre
[Fotoğraf: DHA]

çevre haftası nedeniyle, doğa ile barış derneği öncülüğünde, birçok çevreci örgütün destek verdiği eylemde, yüzlerce tekne pazar günü saat 13.00'de beykoz paşabahçe'de toplandı. 23'üncüsü yapılan ve "istanbul'u seviyorum, el ele verelim koruyalım" adı verilen eylemde, teknelerin üzerine “ölüm gemilerine hayır", “felaketten önce güvenlik", “türk boğazları petrol boru hattı değildir" yazılı pankartlar asıldı. tekneler toplu bir şekilde marmara denizi yönünde hareket etti. eylem sırasında deniz polisi ve denizde arama kurtarma (dak-sar) tekneleri, çevre güvenliğini sağlayarak eylem yapan teknelere eşlik etti. ortaköy açıklarına kadar siren çalarak gelen teknelerin eylemi kıyıdan da ilgiyle izlendi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;