Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

İstanbul Emniyeti'nde Altınok dönemi

Hüseyin Çapkın'ın görevden alınmasıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Selami Altınok, Başbakan Erdoğan'ın uçağıyla geldiği İstanbul'da gece çalışmaya başladı.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

İstanbul'a yeni Emniyet Müdürü

Selami Altınok göreve başladı

Hüseyin Çapkın merkeze çekildi

Selami Altınok İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ilk gününde "Kurumu tanımaya çalışıyorum" dedi. [AA]

aksaray valiliği'nden istanbul emniyet müdürlüğü'ne atanan selami altınok, önce ankara'da başbakan tayyip erdoğan'la görüştü. ardından erdoğan ile beraber başbakanlık uçağıyla istanbul'a geldi. 

selami altınok, istanbul valisi hüseyin avni mutlu ile birlikte saat 20.00 sıralarında istanbul emniyet müdürlüğü'ne gitti ve atandıktan bir kaç saat sonra yeni görevine başladı.

altınok, "böyle bir görev tevdi edildi. inşallah allah utandırmaz. başarılı olmaya çalışacağız" dedi.

vali ile 3 saat görüştü

selami altınok ile istanbul valisi hüseyin avni mutlu yaklaşık 3 saat emniyet müdürlüğü'nde görüştü. mutlu çıkışta, "değerli valimiz geldikten sonra istanbul'da çok yoğun bir mesaisi olacak. istanbul'un güvenliği, asayişiyle ilgili gelir gelmez ayaklarının tozuyla bütün kurumlarından yoğun bir şekilde brifing alıyor. bu brifingi alırken sayın valimle güvenlik noktasında birçok konuyu birlikte değerlendirmek ve tecrübelerimizi kendileriyle paylaşmak istiyoruz." dedi.

aksaray valiliği'nden istanbul emniyeti'ne 

1966 doğumlu selami altınok, daha önce sırasıyla kayseri'nin akkışla ilçesinde kaymakam vekilliği, tokat almus, bitlis güroymak, van erciş, samsun terme ve antalya serik ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

bir süre erzurum il özel idaresi genel sekreterliği yaptıktan sonra 2012 yılının ağustos ayında aksaray valisi olarak atandı.

önce yolsuzluk operasyonu, sonra emniyet'e operasyon

istanbul emniyet müdürü hüseyin çapkın, hükümet'in tepki gösterdiği, üç bakanın oğulları, bürokratlar ve işadamlarının gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonun ardından perşembe günü görevden alınmıştı.

çapkın'dan bir gün önce de iki yardımcısı dahil istanbul emniyeti'ndeki 11 üst düzey müdür görevlerinden alındı. emniyet'teki görevden alma ve görev değişiklikleri sadece yolsuzluk operasyonunu gerçekleştiren istanbul polisiyle sınırlı değil.

18'i başkent ankara'da olmak üzere bursa, izmir, kayseri, trabzon, kocaeli, erzincan ve yalova emniyeti'nde görev değişiklikleri oldu. 50'ye yakın polis müdürü görevden alındı veya görev yeri değiştirildi.

başbakan recep tayyip erdoğan çarşamba günü yaptığı açıklamada "emniyet'teki değişiklikler valilerimizin şu anda görevi kötüye kullanma anlayışından hareketle orada kendilerinin bir tasarrufudur. buna yetkisi vardır. bu çok daha farklı illere sıçrayabilir." demişti.

erdoğan, "nerede buna benzer şeyler varsa, gereğini anında, bunun yanında emniyet genel müdürlüğümüz, içişleri bakanlığımız anında yapacaklardır. bu iş anlaşılıyor ki böyle bir siyasi noktadaki mühendisliktir. biz buna fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;