Kültür-Sanat

'İstanbul nasıl gezilir?'

İstanbul uzmanı, şehir üzerine akademide dersler veren müzisyen ve yazar Haldun Hürel, 'İstanbul Nasıl Gezilir?' adlı yeni kitabını yayımladı.

Konular: Kültür-Sanat
Kitap kentin çok iyi bilinen noktalarına dair de birçok detay içeriyor. [Fotoğraf: Hüseyin Narin - Al Jazeera Türk]

ömrünü 'istanbul' araştırmalarına adayan haldun hürel, aynı zamanda türkiye'de bilhassa 1970'lerde altın çağını yaşayan 'üç hürel' müzik grubunun da üyesi. üç kardeşin bir araya gelmesiyle oluşan müzik grubu, türk pop müzik tarihinde unutulmaz şarkılara imza attı. haldun hürel, çocuk yaşlarda başlayan ve üniversiteye devam ettiği güzel sanatlar fakültesi'nde daha da derinleşen istanbul merakını zamanla akademik bir çerçeveye oturttu, üniversitelerde istanbul dersleri verdi.

'anlat istanbul', 'burası istanbul', 'fatih sultan mehmet'in istanbul'u' gibi birçok arşivlik istanbul kitabına imza atan haldun hürel'in son kitabı da yine istanbul üzerine. bu defa istanbul'un nasıl gezileceğini anlatan haldun hürel, şehri karış karış ancak bilinçli bir şekilde gezmek isteyenler için hazırlanmış bir rehber.

başı sonu olmayan bir şehir gibi görünen istanbul'u bu kitapta derli toplu hale getiren haldun hürel seyirlik teraslardan, bilinmeyen tarihi yerlere kadar birçok detaya yer verdi. kapı yayınları'ndan çıkan 'istanbul nasıl gezilir' kitabına dair haldun hürel'in notu ise şöyle:

"istanbul sizin… gezdiğiniz yerleri tekrar tekrar büyük bir heyecanla gezeceğinize dair kadim şehrinize söz veriyorsunuz. onu bir bebek gibi sarıp sarmalayıp kucaklayacağınıza, dünya var olduğu sürece seveceğinize, koruyacağınıza, asla gözü yaşlı bırakmayacağınıza ve çok saygı duyacağınıza da… bunu yaparak da hem büyük bir mutluluk duyuyorsunuz hem de vefa borcunuzu ödemiş oluyorsunuz istanbul’unuza!..”

 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;