Bilim-Teknoloji

İstanbul uzantılı alan adları geliyor

İstanbul, ICAAN ve BTK arasında yapılan anlaşma kapsamında kendisini temsil eden alan adlarına kavuştu. Artık alan adları .istanbul ve .ist uzantıları alabilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Yeni alan adlarının kullanımı protokol imza töreniyle hayata geçti. [Fotoğraf: İBB]

berlin ve londra'dan sonra istanbul da alan adına sahip şehirlerden biri oldu. 2012 yılında yapılan başvuru sonuçlandı ve yapılan anlaşma bugün istanbul'da düzenlenen bir basın toplantısı ile imzalandı.

internette ".ist" ve ".istanbul" alan adlarının kullanımı için istanbul büyükşehir belediyesinde büyükşehir belediye başkanı kadir topbaş, internet tahsisli adları ve sayıları kurumu (icaan) üst yöneticisi fadi chehade ve bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu (btk) başkanı tayfun acarer'in katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi.

istanbul uzantılı alan adları önümüzdeki günlerde satışa sunulacak. isimlerin satış hakkı istanbul büyükşehir belediye'sinde olacak. yeni alan adlarının fiyatı ve hangi şartlarda satın alınacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

londra'nın ve berlin'in var

dünyada son yıllarda şehir isimleriyle anılan alan adları satılmaya başlandı. bu alandaki ilk alan adı berlin ile gelmişti. berlin'i londra takip etmişti. istanbul da yeni alan adlarıyla kendi uzantısına sahip şehirlerden biri oluyor. 

kaynak: aa ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;