Türkiye

İstanbul'da da okullar tatil

Yoğun kar yağışı nedeniyle 24 ilde eğitime ara verilirken, İstanbul'da da Çarşamba günü okullar tatil edildi. Başkent Ankara'da ise okullar iki gün tatil. THY'nin 51 seferi de iptal edildi.

Konular: Hava Durumu, Türkiye
Başkent Ankara'da da yoğun kar yağışı nedeniyle her taraf bembeyaz oldu. [Fotoğraf: AA]

istanbul'da okulların tatil olduğunu vali vasip şahin twitter hesabından duyurdu. şahin, "bugünkü olumsuz hava şartlarının yarın da devam etmesi beklendiğinden 7 ocak 2015 çarşamba günü okullar tatil edilmiştir" açıklamasını yaptı. 

kötü hava koşulları nedeniyle bursa, yalova, kocaeli, kütahya, isparta, konya, karaman, sivas, afyonkarahisar, uşak, denizli, manisa, bingöl, ordu, zonguldak, malatya, bolu ve balıkesir’de bir gün; ankara, sakarya, bitlis, kastamonu ve adıyaman’ın çelikhan ilçesinde iki gün süreyle okullar tatil edildi.

7 Ocak'ta okulların tatil edildiği iller

bursa, yalova, kocaeli, kütahya, isparta, konya, karaman, sivas, afyonkarahisar, uşak, denizli, manisa, bingöl, ordu, zonguldak, bolu, balıkesir, ankara, sakarya, bitlis, kastamonu, istanbul, adıyaman, malatya

akşam saatlerinde ankara valiliği de başkentte okulların iki gün tatil edildiğini açıkladı. valilik, hava sıcaklığında aşırı düşüş olması, buna bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artması beklendiğinden çarşamba ve perşembe günü milli eğitim'e bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süreyle ara verildiğini duyurdu. 

thy 51 seferi iptal etti

türk hava yolları (thy) yurt genelinde yarın beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle iç ve dış hatta bazı seferleri iptal ettiğini duyurdu. thy'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, iç hatta atatürk ve sabiha gökçen havalimanları ile ankara, konya, kayseri, gaziantep, adana, denizli, elazığ, antalya, izmir ile adana çıkışlı 41 seferin iptal edildiği kaydedildi. dış hatlarda ise atatürk havalimanı'ndan tiflis, budapeşte, kişinev, cenevre ile tel aviv'e yapılacak karşılıklı seferler iptal oldu. thy iptal olan seferleriyle ilgili güncellemeleri bu linkten paylaşıyor.

Bayburt
[[Fotoğraf: AA]]

kar yağışı ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle deniz ulaşımı da aksıyor. ido ve budo bazı seferleri iptal ettiğini duyurdu.

meteoroloji ve akom'un uyarılarının ardından, istanbul'da beklenen kar yağışı pazartesi gecesi başladı. kar yağışı anadolu yakası'nın yüksek kesimleri başta olmak üzere istanbul'un çeşitli bölgelerinde aralıklarla etkisini sürdürüyor. oluşabilecek olumsuz durumlara karşı istanbul büyükşehir belediyesi ekipleri çalışma yapıyor. tuzlama çalışmalarının yanı sıra kar küreme araçları da arterlerde hazır bekletiliyor. yağışın çarşamba günü etkisini yitirmesi bekleniyor.

ülkenin genelinde etkili olan kar yağışı diğer birçok ilde hayatı olumsuz etkiliyor. 

7 Ocak: Kapalı yollar

  • afyonkarahisar-dinar
  • bingöl-diyarbakır
  • çaldıran-doğubayazıt
  • erzurum-karlıova
  • eruh-şırnak
  • horasan-eleşkirt
  • erzurum-çat-karlıova-bingöl 

yollar kapandı

karayolları genel müdürlüğü kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.

açıklamada afyonkarahisar-dinar, bingöl-diyarbakır, çaldıran-doğubayazıt, erzurum-karlıova, eruh-şırnak, horasan-eleşkirt ve erzurum-çat-karlıova-bingöl yollarının ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

izmir-ankara karayolunun kula ilçe merkezi geçişi de geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. kula emniyet müdürlüğü anonslarla sürücüleri uyararak, trafiğe çıkmamalarını istedi.

erzurum-bingöl yoluna çığ düştü

erzurum-bingöl karayolu çat ilçesi yakınlarında ise çığ düştü. iki yolcu otobüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. karayolları ekipleri mahsur kalan araçların kurtarılması için çalışma başlattı.

çat kaymakamlığı çığdan kurtarılan yolcu otobüsündeki 40 yolcuyu gece öğretmenevinde misafir etti.

karayolları 12. bölge müdürlüğü yetkilileri yol açma çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca erzurum-çat karayolunun 28. ve 30. kilometrelerinde de iki aracın mahsur kaldığını ve kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

köylere ulaşılamıyor

kar yağışı ve tipi nedeniyle tunceli'de 300, kırıkkale'de 183, sivas'ta 182, erzincan'da 141, tokat'ta 81, elazığ'da 42 ve yozgat'ta 30 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

kastamonu'da etkisini artıran kar, 837 köy yolunu kapattı.

kapalı yolların açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

izmir’de son 50 yılın en soğuk kışı

meteoroloji ikinci bölge müdürü murat şahin, izmir'in son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden birinin etkisinde olduğunu belirtti. şahin hava sıcaklığının son olarak 18 ocak 1964 yılında kaydedilen eksi 4-8 derecelerine düşeceğini açıkladı.

en son 2012’de kar gören izmir’in kent merkezinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.  

istanbul’dan izmir’e doğru giden yapı malzemesi yüklü bir tır sabuncubeli mevkii çiçekli köy kavşağında, kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

kazada tır sürücüsü hafif yaralandı. kaza nedeniyle istanbul-izmir karayolu bir süre tek yönlü trafiğe kapatıldı. tır daha sonra çekici ile yoldan kaldırıldı.

uludağ’da kar 2 metreyi geçti

kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden uludağ'da kar kalınlığı 2 metre 15 santimetreye yükseldi.

sıcaklığın gündüz sıfırın altında 6, gece sıfırın altında 11 derece ölçüldüğü uludağ'da, kar yağışının perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

kent merkezinde de gece saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;