IŞİD

İstanbul'da IŞİD'e karşı eylem

IŞİD'in Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgelerde ilerleyişini protesto eden sivil toplum kuruluşları, HDP öncülüğünde Beyoğlu'nda eylem yaptı. Gruplar uluslararası topluma 'IŞİD'e karşı sessiz kalmayın' çağrısı yaptı.

Konular: Türkiye, Ortadoğu
IŞİD'i protesto eden gruplar Taksim Tünel'den Galatasary Meydanı'na yürüdü. [Fotoğraf: AA]

halkların demokratik partisi hdp'nin çağrısıyla bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, taksim tünel'de toplanıp, açtıkları pankartlarla buradan slogan atarak galatasaray meydanı'na yürüdü. grup adına yapılan açıklamada, irak şam islam devleti (işid) örgütünün suriye'de kobani başta olmak üzere kürt bölgelerindeki saldırılarının devam ettiği belirtilerek, birleşmiş milletler ve uluslararası topluma duyarsız kalmama çağrısı yapıldı.

hdp istanbul milletvekili levent tüzel, "bu işid çeteleri, ortadoğu'yu kana bulayanlar, arkasındaki emparyalist güçler, mezhepçilik ve etnisite üzerinden halkları kışkırtan güçler, bizleri de öldürerek, katlederek, bölerek antidemokratik ve savaşçı bir rejime mecbur etmek istiyorlar. buna boğun eğmemeliyiz" diye konuştu.

tüzel musul'da 101 gün rehin tutulduktan sonra cumartesi günü türkiye'ye getirilen konsolosluk personeline de "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

açıklamaların ardından, eylem sona erdi. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;