Hava Durumu

İstanbul'da kar alarmı

İstanbul'un bu akşamdan itibaren kar yağışının etkisine girmesi bekleniyor. Çarşamba günü hissedilen sıcaklık -10 derece olacak.

Konular: Hava Durumu, Türkiye
İstanbul'a mevsimin ilk karı yılbaşından önce düşmüştü. [Fotoğraf: EPA]

istanbul büyükşehir belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı akşam 16.00 ile 17.00 saatleri arasında etkisini göstermeye başlayacaktı. ancak henüz başlamadı. bu akşam etkili olması beklenen kar yağışının salı ve çarşamba günü de devam etmesi, sıcaklıkların -4 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. hissedilen sıcaklıklar ise salı günü -5, çarşamba günü -10 olacak.

belediye'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kış şartlarıyla mücadele ekiplerinin, afet koordinasyon merkezi (akom) yönetiminde olumsuzluklara karşı ana arterlerde ve çevre yollarda hazır bekletildiği belirtildi.

açıklamaya göre, 2014-2015 kış sezonu için aralarında kar kaplanının da olduğu 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel görevlendirildi.

belediye’nin oluşturduğu "köy timleri” ise köylerde kar kürüme çalışması yapacak. muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yollarının açık tutulmasında kullanılacak.

sürücüler özellikle geceyarısından sonra oluşabilecek gizli buzlanmaya karşı uyarılıyor ve güvenli ulaşım için kış lastiği kullanmaları öneriliyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;