Türkiye

İstanbul'da LGBTİ yürüyüşüne müdahale

LGBTİ üyelerinin İstanbul Valiliği'nce yasaklanan 'Onur Yürüyüşü'ne polis ekipleri müdahale etti. 12 kişi gözaltına alındı.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf:AA]

sosyal medyada yapılan çağrılarla beyoğlu'nda bir araya gelen lgbti üyeleri, "onur yürüyüşü" düzenlemek için imam aslan ve mis sokaklarda toplandı.

bu sokaklardan taksim meydanı'na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. çevik kuvvet şube müdürlüğü ekibinin barikatını aşan bir grup lgbti üyesi, kurabiye sokak'ta bulunan sosyalist yeniden kurtuluş partisi binasına girerek, balkondan konfeti attı. eylemcilerin balkondan açtığı gökkuşağı renklerini taşıyan flama polis tarafından indirildi. binadan çıkan lgbti üyeleri, polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağıldı.

istiklal caddesi'nde toplanan lgbti üyesi başka bir grup da halkların demokratik kongresi binasına girdi. balkondan konfeti atarak flama açan gruba, polis biber gazıyla müdahale etti. eylemciler binadan çıkarak ara sokaklara kaçarken, sıkılan gazdan çevre esnafı ve gazeteciler de etkilendi.

bu arada, elinde lgbti'yi simgeleyen renklerin yer aldığı şemsiye taşıyan bir kadın, polis müdahalesine tepki gösterdi.

eylemlerde 12 kişi gözaltına alınırken, ara sokaklara dağılan bazı lgbti üyelerinin bekleyişi sürüyor.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;