Türkiye

İstanbul'da patlama

İstanbul Bayrampaşa'da metro hattı yakınlarında saat 17:30'da patlama meydana geldi. Patlama, içinde polislerin bulunduğu Çevik Kuvvet otobüsünün geçişinden hemen sonra meydana geldi. DHA, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde patlamaya el yapımı ve parça tesirli bombanın yol açtığını duyurdu.

Konular: Türkiye

istanbul bayrampaşa'da metro hattı yakınlarında saat 17:30'da patlama meydana geldi. olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi.  dha, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde patlamaya el yapımı ve parça tesirli bombanın yol açtığını duyurdu. patlama, içinde polislerin bulunduğu çevik kuvvet otobüsünün geçişinden yaklaşık 1 saniye sonra gerçekleşti. güvenlik kamerası görüntülerinde çevik kuvvet otobüsünün geçişinden çok kısa süre sonra patlamanın meydana geldiği görülüyor. polis, bölgede olayın öncesi ve sonrasında şüpheli hareketleri görülen bazı kişilerin eşkallerini belirledi ve yakalamak için çalışma başlattı.

istanbul valisi vasip şahin şu açıklamayı yaptı:

"kadife kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. bir vatandaşımız hafif yaralandı. patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz"

yaralanan adnan yalçın (36), haseki eğitim ve araştırma hastanesi'ne kaldırıldı. yalçın'ın  durumunun iyi olduğu bildirildi.

olay yerinin bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. şehirde tüm metro seferleri durduruldu. istanbul büyükşehir belediyesi yetkilileri, yaklaşık bir saat sonra metro seferlerinin tek yönlü olarak devam ettiğini açıkladı.

patlama nedeniyle bazı araçlarda hasar oluştuğu, çevredeki binaların camlarının kırıldığı belirtildi

patlamanın meydana geldiği yerde hasara uğramış bir araç var.

patlama sesi şehrin birçok ilçesinden duyuldu. 

kaynak: al jazeera, aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;