Türkiye

"İstanbul'daki saldırıların ikinci şüphelisi öldürüldü"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı'na law silahıyla düzenlenen saldırılarda yer aldığı iddiasıyla aranan şüpheli Tekirdağ'da yakalandı. AA'ya göre, AK Parti binasına saldırıyı düzenlediği belirlenen DHKP-C üyesi Bilgehan Karpat ise Tekirdağ'da ölü ele geçirildi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

istanbul istihbarat ve terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri, istanbul emniyet müdürlüğü ve ak parti istanbul il başkanlığı'na yönelik saldırıların ardından olayı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

istihbarat çalışması, teknik takip ve delillerin incelenmesinin ardından polis, saldırılara karıştığı iddia edilen dhkp-c üyesi şerif t.'nin yakalanması için istanbul'da 15 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

adreslerde bulunamayan şüphelinin il dışına çıktığı tespit edildi. şerif t., tekirdağ'da, polis ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu yakalandı.

[Fotoğraf: AA]

aa'ya göre, esenyurt'ta cumartesi günü polis ekibine silahla ateş açan ve karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçan şüphelinin de şerif t. olduğu belirtildi.

'ak parti binasına saldıran öldü'

anadolu ajansı, ak parti istanbul il başkanlığı'na law silahıyla saldırıyı düzenlediği belirlenen dhkp-c üyesi bilgehan karpat'ın ise tekirdağ'da ölü ele geçirildiğini duyurdu.

cuma gecesi vatan caddesi'nde bulunan istanbul emniyet müdürlüğü'ne ve sütlüce'deki ak parti il başkanlığı binasına tek atımlık law roketiyle düzenlenen saldırıların ardından terörle mücadele şube müdürlüğü (tem) ekipleri çalışma başlatmıştı. polis ekipleri yaptıkları incelemelerde dhkp-c'ye ait bulgulara rastlamıştı. olay yerlerinden toplanan deliller incelenerek saldırıda kullanılan tek atımlık law roktetinden alınan parmak izleriyle dhkp-c'den poliste kaydı bulunan şerif t.'nin kaydının eşleştiği belirlenmişti. 

bu gelişmeler üzerine tem ekipleri cumartesi sabahı saldırganlarla irtibatlı olduğu değerlendirilen 15 adrese operasyon düzenlemiş, dhkp-c'den kaydı bulunan 5 kişi gözaltına alınmıştı.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;