Çevre

İsveç Kralı: Banyo küvetleri yasaklansın

İsveç Kralı Carl XVI Gustaf, Paris'te düzenlenecek Küresel İklim Zirvesi öncesinde Svenska Dagbladet gazetesine verdiği röportajda, çevreyi korumak için bütün banyo küvetlerinin yasaklanmasını önerdi.

Konular: Çevre, İsveç, Avrupa
İsveç Kralı Carl XVI Gustaf, çevre korumacılığı konusunda radikal önerileriyle tanınıyor. [Fotoğraf: Svenska Dagbladet]

aynı zamanda dünya doğa fonu başkanı olan isveç kralı carl xvi gustaf, 30 kasım - 11 aralık tarihleri arasında paris'te düzenlenecek küresel iklim zirvesi öncesinde svenska dagbladet gazetesine röportaj verdi. nükleer enerji, küresel ısınma ve iklim üzerine önerilerini paylaşan gustaf, çevreyi korumak adına ''bütün banyo küvetlerinin yasaklandığını bir düşünsenize'' dedi.

''o an gerçekten utandım''

bu fikrin, röportajdan bir gün önce banyo küvetinde yıkanmak zorunda kaldığı için aklına geldiğini söyleyen kral gustaf, ''banyo küvetinde yıkanmak çok fazla temiz su ve enerji tüketiyor. bir küvette banyo yapmak zorunda kaldığımda bunu açık bir şekilde anladım. küvette banyo yapmak hiç de akıllıca değil. o an gerçekten ama gerçekten küvette banyo yaptığıma utandım'' diye konuştu. röportajın sonrasında gustaf, bu öneriyi şakayla karışık şekilde yaptığını belirtti. 

''elektrikli araç kullanıyorum''

çevre korumacılığı konusunda radikal önerileriyle tanınan gustaf, 30 kasım - 11 aralık tarihlerinde küresel iklim zirvesine katılmak üzere paris'te olacak. geniş otomobil filosu yüzünden eleştirilen gustaf, ''şimdi şehre elektrikli araç kullanarak gidiyorum'' dedi. 

kaynak: thelocal.se, svenska dagbladet

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;