İsveç

İsveç'te restorana silahlı saldırı

İsveç’in Göteborg şehrinde bir restorana otomatik silahlarla ateş açıldı. İsveç'in yüksek tirajlı Expressen gazetesi saldırıda 2 kişinin öldüğünü, en az 10 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Konular: Avrupa
Göteborg'daki saldırının ardından bölge polis kordonu altına alındı. [Fotoğraf: Expressen]

isveç bölge polisinin verdiği bilgiye göre, ülkenin ikinci büyük kenti göteborg'da bir restorana, akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateş açıldı. expressen gazetesinin web sitesi saldırıda 2 kişinin öldüğünü, en az 10 kişinin de yaralandığını duyurdu. 

şüpheli veya şüphelilerin otomatik silah kullandığının tahmin edildiği belirtilirken, saldırının gerekçesinin ise henüz bilinmediği kaydedildi. göteborg polisi saldırganların ateş açtıktan sonra bir araçla olay yerinden uzaklaştığını açıkladı. 

bir görgü tanığı da kullanılan silahların kalaşnikofa benzediğini söyledi. 

olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. yaralılardan bazılarının durumun ağır olduğu bildirildi.

30 ocak'ta göteborg'un aynı mahallesindeki bir bara ateş açılmıştı. 

kaynak: reuters, expressen

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;