İtalya

İtalya'da Bilal Erdoğan hakkındaki kara para aklama davasına takipsizlik kararı

İtalya'da Bilal Erdoğan hakkında açılan kara para aklama soruşturmasında savcılık makamı takipsizlik kararı verdi.

cumhurbaşkanı erdoğan'ın oğlu bilal erdoğan hakkında italya'da 'kara para aklama' şüphesiyle başlatılan soruşturmada savcılık makamı takipsizlik kararı verdi. bilal erdoğan'ın türkiye'den italya'ya götürdüğü iddia edilen paraların kaynağının incelenmesinin ardından herhangi bir kanıt bulunamaması üzerine karar açıklandı.

karar, formalite gereği yargıç tarafından onaylanacak. firari iş adamı murat hakan uzan'ın bolonya mahkemesine şikayeti üzerine başlatılan soruşturma, delil yetersizliği ve uzan'ın ifade vermeye gelmemesi üzerine ilerleyemedi. 

başsavcı giuseppe amato'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamayı yayınlayan italyan dire ajansı da haberde savcının "(bilal erdoğan'a) atfedilen suçla ilgili herhangi bir delil bulunamadı." ifadelerine yer verdi.

soruşturmaya yön verebilecek tek şeyin, soruşturmanın açılmasına yol açan suç duyurusunu yapan kişi olduğuna değinen başsavcı amato, söz konusu kişinin fransa'da yaşadığını ve cumhurbaşkanı erdoğan'ın siyasi muhalifi olduğunu ifade etti.  başsavcı, "ancak, o, savcılarımıza ifade vermeyi reddedince savcılık için dosyanın arşive kaldırılmasını talep etmekten başka yapacak bir şey kalmadı." değerlendirmesinde bulundu.

'ilişkileri sıkıntıya sokar'

cumhurbaşkanı erdoğan, karardan 6 hafta kadar önce italyan rainews24 televizyonuna verdiği mülakatta, soruşturmanın haksız olduğunu ifade etmiş, "benim oğluma nasıl oluyor da böyle bir yolla, böyle bir güya hukuk, kusura bakmasınlar, italyan hukukunun kendini bir defa çek etmesi lazım, böyle bir anlayış olamaz. bu, türkiye ile italya arasındaki ilişkileri bile sıkıntıya sokar" demişti.

italya başbakanı matteo renzi, erdoğanın italyan mahkemelerine ilişkin eleştirilerine "italyan mahkemeleri anayasaya bağlılar, türk cumhurbaşkanı'na değil" yanıtını vermişti. italya'ya eğitim için giden bilal erdoğan, soruşturma halen sürerken güvenliğini gerekçe göstererek ailesiyle birlikte türkiye’ye geri dönmüştü.

türkiye'de yolsuzluk ve borçlarını ödemediği için hakkında yakalama kararı bulunan uzan, fransa'ya yerleşmişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;