İtalya

İtalya'da çığ altında kalan otelde 6 kişiye ulaşıldı

İtalya'da önceki gün meydana gelen depremlerin ardından, bölgede yaşanan çığın altında kalan oteldeki 6 kişiye ulaşıldı. Kurtarma ekipleri bu kişilerle konuşabildiklerini söyledi.

Konular: Avrupa, İtalya
[Fotoğraf: Reuters]

italya'nın pescara kentinin batısındaki rigopiano mevkisinde bulunan ve depremlerin etkisiyle oluşan çığın altında kalan hotel rigopiano gran sasso resort’takilerden 6'sına ulaşıldı. reuters'in haberine göre, kurtarma ekipleri bu 6 kişinin yaşadığını ve kendileriyle konuşabildiklerini aktardı.

otelde 30 civarında kişi olduğu tahmin ediliyor. olayın yaşandığı saatlerde pescara kentinde olan otel sahibi bruno di tommaso, "otelin yolunu açacak kar küreme aracını sağlamak için pescara’ya gitmiştim. saat 17.00 civarı olay gerçekleşmiş" dedi. otelde 11’i çalışan 24’ü konuk olmak üzere, otelde 35 kişi olduğu bilgisini verdi.

arama-kurtarma ekipleri hava ve bölge şartlarından dolayı çalışmaları güçlükle yürütüyor.

italyan itfaiyesinin son açıkladığı bilgiye göre, çığ altından şu ana kadar 2 kişinin cesedi çıkarıldı.

ülkede çarşamba günü 4 deprem meydana gelmişti.

italya'da geçen yıl ağustos ayında meydana gelen depremde yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;