2014 Dünya Kupası

İtalya'da en büyük aday Mancini

Cesare Prandelli'nin istifasının ardından İtalya Milli Takımı için en büyük adayın Roberto Mancini olduğu belirtiliyor.

Konular: Spor, Futbol, İtalya
Mancini futbolculuk döneminde de önemli başarılar elde etti. [Getty Images]

uruguay'a 1-0 yenilmesinin ardından üç maça topladığı üç puanla dünya kupası'na grup aşamasında veda eden italya'da prandelli maç sonunda istifa etti.

italyan basınına göre prandelli'den boşalan koltuk için en büyük aday roberto mancini.

daha önce inter ve manchester city'yi de çalıştıran italyan teknik adam sezon sonunda galatasaray ile yollarını ayırmıştı.

la gazzetta dello sport gazetesi'ne göre bu koltuk için adaylar arasında eski milan teknik direktörü massimiliano allegri, zenit'ten gönderilen luciano spalletti, eski milan teknik direktörü alberto zaccheroni de var.

gazetenin görüş aldığı sampdoria teknik direktörü sinisa mihajlovic'e göre de bu görev için en uygun aday mancini.

mancini, manchester city ve inter ile şampiyonluklar yaşamış, galatasaray'da kısa bir süre görevde kalmıştı.

fatih terim'in yerine eylül 2013'te göreve gelen roberto mancini döneminde galatasaray, türkiye süper ligi'ni ikinci sırada bitirdi. şampiyonlar ligi'nde ikinci tura çıkan sarı  kırmızılılar türkiye kupası'nı da müzesine götürdü.

galatasaray, italyan teknik adamla çıktığı 46 maçta 24 galibiyet 13 beraberlik dokuz da yenilgi aldı.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;